Петък, Октомври 20, 2017

Търсене в сайта

Петък, 29 Септември 2017 09:57

ПРИКРИЙ, ПОКРИЙ СЕ, ПОЛУЧИ

Сериозно обвинение прозвуча на последната сесия на общинския съвет в Сливен. От трибуната на местния парламент общинският съветник Мариета Петкова обвини новия временен управител на общинската фирма „Обреден комплекс” в конфликт на интереси. Според нея предметът на дейност на частната фирма на Киров до голяма степен съвпада с предмета на дейност на общинската фирма „Обреден комплекс”. Веднага след изказването на Петкова общинският съветник Иван Петров се обръща към председателя на комисията по конфликт на интереси в община Сливен Борислав Павлов с въпроса: „Комисията няма ли да се самосезира след това изказване?” И знаете ли какъв е бил отговорът? Че трябвало да има официален сигнал.

Какво по- официално от това, общински съветник да държи реч от трибуната на общинския съвет в присъствието на председателя на Комисията по конфликт на интереси? Има ли по- висока политическа трибуна в Сливен?

Щраусовото зариване на главата в пясъка вече се превърна в норма за поведение на Комисията по конфликт на интереси в Сливен. Която с право може да бъде наречена Комисия за прикриване конфликта на интереси. Не е тайна, че членове на въпросната комисия са съветници, които имат драстичен конфликт на интереси. Те или техни семейства имат договори с общината за хиляди левове. Сключвали са контракти с общински фирми. Перманентно получават пари от общинския бюджет за различни видове деятелности. Не е тайна, че дейността на въпросната комисия е проформа. Че тя не е изпратила нито един сигнал за конфликта на интереси от Сливен към националната комисия. И как да изпрати, като първите сигнали трябва да са за нейни членове.

По казуса „Киров” обаче тя трябва да вдигне главата си от пясъка. Да се произнесе. И да направи решението си публично. Този път снишаването няма да мине. Ако не го направи, по- добре да се саморазпусне. Или официално да се обяви за Комисия по прикриване конфликта на интереси в Сливен. Като първо прикрива, после някои нейни членовете слагат "шапки-невидимки" и се покриват. Накрая обаче същите подават ръчичка за средства от общинската хазна. Прикрий, покрий се и получи..... пари от общинската хазна.

 

Георги Мангинов

Партньори

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Превод