Петък, Октомври 20, 2017

Търсене в сайта

Петък, 20 Януари 2017 18:01

MONEY FOR NOTHING

Сливен е единственият град в България, в който имаше два водни цикъла. Първият бе на стойност 86 млн. лева, от които дойдоха половината. После го спряха, а скандалите, свързани с него стигнаха чак до Брюксел.

Вторият бе на стойност 64 млн. лева. Тях ги получихме всичките. И отчетохме успешен завършек.

Простата сметка показва, че за смяна на тръби в земята на Сливен са заровени над 100 млн. лева. Години градът ни бе в окопи. Години дишахме прах, газихме кал, чупихме си колите. Магазини фалираха. Училища и съдилища се наводняваха. На практика управленията на двата водни цикъла са една от причините за финансовия колапс, в който днес се намира общината.  

И след всичко това, днес научаваме, че в Сливен загубите на вода са 82,3%. Градът ни е на второ място по разхищение на вода в страната.

Възниква логичният въпрос: Ако за 100 милиона лева сме постигнали загуба на вода от 82,3%, то колко милиона лева са нужни разхищението да падне до 50%? Уравнението с едно неизвестно е за ученици в 5 клас.

Решението обаче не е за петокласници, а за политиците, които избираме да харчат нашите пари. Тези пари се оказват пари за нищо.

 

Георги Мангинов

Партньори

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Превод