Вторник, Септември 26, 2017

Търсене в сайта

Понеделник, 17 Юли 2017 13:38

КМЕТОВЕТЕ НА ТВЪРДИЦА И ЕЛЕНА НАГРАДИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ НА РАЛИТО

На 14-ти, 15-ти и 16-ти юли тази година беше проведено 13-тото автомобилно РАЛИ "ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА" 2017.

Състезанието което се утвърди като еталон за българския автомобилен спорт, отново посрещна хилядите гости на едноименните балкански градове и най-верните привърженици – феновете на този атрактивен спорт край трасетата на Елено–Твърдишкия Балкан. И тази година състезанието се проведе официално в три дни.

Тази година стартираха  24 от 25-те заявени екипажа. На откриването гости бяха: Галя Захариева от ПП ГЕРБ-Сливен, областният управител на гр. Сливен Чавдар Божурски, кмета на гр. Твърдица г-н Атанас Атанасов, зам.кмета на община Елена Йордан Димитров, зам.-кметовете Петко Борисов и Калоян Кременски, председателят на ОбС гр.Твърдица Валентин Лазаров, общински съветници,  представителя на Българската федерация по автомобилен спорт Радослав Козлеков и др, много граждани и гости на град Твърдица.

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Галя Захариева и кмета на гр. Твърдица г-н Атанас Атанасов дадоха церемониален старт на 13-тото автомобилно РАЛИ "ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА" 2017. Г-жа Галя Захариева поздрави екипажите и им пожела безаварийно каране.

Тихомир Стратиев и Добрин Борисов (Пежо 208 R2) взеха победата в таз годишното 13-то издание на рали „Твърдица-Елена“. За пръв път в историята на надпреварата екипаж с един двигателен мост взима победата, като така Тихомир Стратиев и Добрин Борисов се нареждат след топ имената спечелвали една от най-трудните надпревари у нас. На второ място завършиха екипажът на Мирослв Ангелов/Недялко Сивов (Пежо 208 R2) и на трета позиция в генералното класиране завърши екипажът на Григор Григоров/Даниел Миленков.

Накрая кметовете на гр. Твърдица и Елена  г-н Атанас Атанасов и Дилян Млъзев  връчиха купите на победителите. Накрая всички си направиха снимки за спомен.                                                

В петък (14-ти юли) от 21:00 ч. на площад Свобода в гр. Твърдица  беше даден церемониалния старт от подиума на състезателната арка и под светлините на фойерверките и аплодисментите на публиката

В събота (15-ти юли) предстоеше административен и технически преглед. Ралито стартира в 16:20 ч. с преминаването на скоростните етапи "Твърдица" (20 км) и "Боров дол" (7 км), след които следват етапите „Моторспорт Академия“ и атрактивния скоростен етап в града “Хюндай“. През втория състезателен ден (неделя 17-ти юли) на пилотите предстоеше да преминат нелеките почти 100 състезателни км през Елено-Твърдишкия Балкан, достойни за формат на световния рали шампионат, за да стигнат отново до подиума на официалната арка. Скоростния етап 5 - "Чумерна" беше просто една загрявка за екипажите преди сериозният "Буйновци" (19.90 км.), който стартира от разклона за хижа Чумерна и финишира малко преди село Буйновци.      Следваше две преминавания на абсолютно новия за ралито етап "Лазарци", разделени с време за обслужване в изнесена сервизна зона, след което предстоеше едночасово прегрупиране в центъра на гр. Елена, където зрителите разгледаха колите от близо.

 След почивката в гр. Елена на екипажите се наложи да карат "Елена-Твърдица" – почти цели 29 км и така нареченият "Power stage" - етап "Предела" (24 км.), като старта на същия е отново на разклона за хижа "Чумерна", но този път спускането е към Твърдица. Новостите в рали "Твърдица Елена" и тази година не липсваха.

  Новото тази година в състезанието беше двукратното преминаване на етапа Яковци, който преминава край живописния пейзаж на язовир "Йовковци" и финишира в предградията на град Елена.
 


 

 

Партньори

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Превод