Петък, Октомври 20, 2017

Търсене в сайта

Вторник, 06 Юни 2017 12:50

МБАЛ "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ" - СЛИВЕН ЗАВЕДЕ ДЕЛО СРЕЩУ ЗДРАВНАТА КАСА ЗА СПРЕНИ КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ

 

  МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен заведе дело срещу здравната каса за спрени клинични пътеки, информира зам.-директорът по медицинските дейности д-р Хрисант Хрисантов. Касата сключва договори само с болници, в които работят определени лекари.

Става дума за две големи ортопедични пътеки – 217.2 и 217.3, които се отнасят за операции при счупване на таза и долните крайници, както и за протезиране на тазобедрена и колянна става. В повечето случаи това са сериозни травми, на пострадали при катастрофи, в много тежко състояние, което изисква спешна намеса.

По думите на д-р Хрисантов новата ситуация ще създаде проблем при оказването на ортопедична помощ на пациентите.

 „Получава се парадокс, според който, ако двата крайника са пострадали, ние трябва да оперираме само единия, а за другия – да изпращаме пациента в определените от касата болници. При спешно състояние няма как това да се случи. Лечебните заведения се определят избирателно, което не е редно“, каза д-р Хрисантов.

Ръководството на болницата сигнализира за случая Регионалната колегия на Българския лекарски съюз, от където беше изразена подкрепа за лечебното заведение.

Партньори

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Превод